Mijn geschiedenis van het therapeutisch werk

Een weg van zoeken, workshops, trainingen en opleidingen ligt achter mij.
Het begon met gestalttherapie bij de Canadees/Nederlandse gestalttherapeute Lin Stevens, weekenden Emotioneel Lichaamswerk op de School voor Body en Soul, en regressie- en hypnotherapie. Via de 4-jarige beroepsopleiding astrologie bij Karen Hamaker in Amstelveen raakte ik gefascineerd door Carl Jung en zowel de psychologie van de astrologie als het werk van Jung hebben mij veel geleerd.

Daarna kwam het Padwerkboek van Eva Pierrakos, en wist ik dat ‘het spiritueel-therapeutische pad naar binnen' om tot heling te komen, míjn pad was.

Bij Helma Rader in Wassenaar vond ik precies wat ik bedoelde en binnen de kortste tijd was ik een betrokken leerling in haar Gidsgroep. Vooral omdat je leert zelf verantwoordelijkheid te nemen voor al je acties, reacties en gevoelens en je telkens bij jezelf naar binnen moet gaan. Zelf de macht in handen nemen... Enfin, dat is voor mij het meest uitdagende van het hele inzicht- en proceswerk, werknaam Gidswerk.
Maar het proceswerk (het doorleven en verwerken van oude pijn en patronen) vergt nogal wat van een mens: het is een complete therapeutische transformatie om werkelijk in contact te komen met je eigen Bron; dat vraagt tijd en overgave. Resultaat: meer innerlijke vrijheid en autonomie.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als astroloog en daarin ook cursussen heb gegeven, heb ik de 4-jarige opleiding aan de School voor Gidswerk voltooid. Tijdens deze spiritueel-therapeutische opleiding was het werken met ons Innerlijk Kind het stuk dat mij het meest raakte. Daarom ben ik nog een jaar naar Helios in Heerde gegaan om deel te nemen aan de Therapeuten Opleiding Innerlijk Kind.

Kijk verder bij Innerlijk Kind, Terug naar de Herinnering, Horoscoop en Inzichtsessie (links boven).

Groepswerk
Een belangrijk onderdeel van het Innerlijk kindwerk is het Groepswerk.
Deze staat nog niet in de rij programma’s. Klik daarom hier op Groepswerk voor informatie.
Kom kennismaken met je innerlijk kind en doe mee in een kleine groep die eenmaal per week bij elkaar komt.