Innerlijk Kind

Innerlijk Kind
Naast het begeleiden van de geleide meditatie 'Terug naar de Herinnering', heb ik een werkplan opgezet waarmee je bewustzijn krijgt op de rol van het kleine - gewonde - kind in jou, dat nog steeds een grote invloed heeft op je leven als volwassene. Het gaat om dat deel in ons dat geregistreerd heeft hoe het TOEN was. En hoe het toen was heeft invloed op onze ervaringen in het heden. Telkens wanneer we geraakt worden door iets dat ons in verhouding teveel pijn bezorgt, of ons teveel zorgen en spanningen geeft, betekent het dat iets van onze lading 'oude pijn' is aangeraakt.

Om contact te maken met dit kind in ons, om bewustzijn te krijgen op die invloed én om tot heling te komen, heb ik aan de hand van de therapieën van Jean Jenson, Ingeborgh Bosch (Past Reality Integration Therapie) en John Bradshaw (Innerlijk Kind Therapie) een methodische werkwijze ontwikkeld.
Het werk steunt op drie pijlers: - het vergroten van je kennis en inzicht in je persoonlijke geschiedenis - bewustzijn krijgen op je gedrag en reacties die voortkomen uit het 'oude gevoel'- het doorvoelen (regressie) van die oude pijn om tot herkenning te komen, zodat je ervaart hoe het moment van TOEN over het NU schuift.
Dit werk doen we in ongeveer 12 tot 14 sessies van een uur, om de twee weken, gedurende 6 tot 8 maanden. Je zult dan ook een aantal uren per week thuis moeten reserveren om met jezelf te werken aan de hand van oefeningen en zelfobservaties. Uiteindelijk zal je over voldoende kennis en inzicht beschikken om met je nieuw hervonden bewustzijn tot meer zelfbepaling te komen.

Kosten 40 euro per sessie

Ontmoet je Innerlijk Kind 3-daagse
In de 3-daagse “Ontmoet je Innerlijk Kind” maken we uitgebreid kennis met het kind in ons. In een respectvolle, beschermde sfeer in een kleine groep, zullen we kijken wat dit ‘binnen-kind' voelt, wat het nodig heeft en hoe we dit Kind meer erkenning kunnen geven. Het aanbod bestaat uit verschillende oefeningen, zodat duidelijk wordt hoe het in ons leeft en gehoord wil worden. Tevens zal een handvat worden aangereikt om ook zelf het contact met het Kind te blijven onderhouden.
Wil je liever alleen werken aan het kind in jou, dan zijn individuele sessies mogelijk.

Voorlopig is geen nieuwe datum voor een workshop gepland. Als je belangstelling hebt laat me dat dan weten; misschien zijn er meer mensen die toe zijn aan een workshop.